Drottningholm Drottningholms slott världsarv Kungliga slotten

Hösten på de kungliga besöksmålen

Hösten 2021 återöppnar flera av våra kungliga slott, utställningen Daisy förlängs och portarna till Hovstallet öppnas. Höstmarknad och de årliga julmarknaderna är åter på programmet!

Justeringar av öppettider kan komma att ske beroende på den rådande situationens utveckling. Biljetter förköps på respektive besöksmåls webbsida via länkarna.

Kungliga slottet öppet dagligen, utställningen förlängd

Kungliga slottets paradvåningar är fortsatt öppna året ut, dagligen kl. 10.00-16.00. Den pågående utställningen Daisy – Kronprinsessan Margareta,1882–1920 visas till och med 9 januari 2022. I paradvåningarna och i utställningen vandrar du i egen takt. Audioguide finns till Bernadottevåningen.

Gripsholms slott öppet helger

Gripsholms slott är öppet helger till och med november. Du utforskar slottet på egen hand under ordinarie öppettid. En ny guidebok finns att köpa på plats eller i webbutiken Länk till annan webbplats.. På höstlovet inbjuds barnen till temavisningar, och under de två helger i advent blir det temavisningar för vuxna.

Drottningholms slott återöppnar

Drottningholms slott öppnar igen första helgen i november, för helgöppet till och med första helgen i december.

Guidade visningar av Hovstallet

Hösten 2021 öppnar Hovstallet åter portarna för guidade visningar på helger. Hovstallets personal visar vagnhallarna, selkammaren och stallet. Hovstallets helgvisningar pågår året ut.

Upptäck de kungliga parkerna

Samtliga slottsparker är öppna dygnet runt, året om. I parkerna kan du njuta av natur, kultur och skulptur. Till parkerna södra Djurgården, Drottningholm, Ulriksdal och Tullgarn finns den kostnadsfria promenadappen 'Kungliga promenader' (Royal Walks) att ladda ned I Appstore och Google play.

Kulturarvet hemifrån

För dig som inte kan och vill resa finns mycket av kulturarvet att upptäcka hemifrån digitalt. Flera slottssalar kan upptäckas i virtuella turer och tidigare utställningar kan besökas digitalt.

Butiken Kungliga Slottsboden

Butiken Slottsboden på Kungliga slottet är öppen dagligen i höst. Slottsboden finns även som webbutik, som exempelvis erbjuder litteratur om det kungliga kulturarvet:

Filmer och digitala visningar

Guidningar, dolda rum och "bakom kulisserna" – följ Kungliga slotten på sociala kanaler! På Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visas filmer om kulturarvet.

Drottningholms slott slottspark  Kungliga slotten

Drottningholms slott återöppnar helger i november. Slottsparken är öppen året om. Foto: Lisa Raihle Rehbäck/Kungligaslotten.se

Orangeriet Ulriksdal Ulriksdals slott höstmarknad

Marknader. Välkommen att besöka höstmarknaden på Ulriksdal och julmarknaderna på Hovstallet och Drottningholm. Foto: Catharina Lindgren

Kronprinsessan Margareta Daisy utställning Kungliga slottet

Pågående utställning på Kungliga slottet om kronprinsessan Margareta visas till och med 9 januari 2022. Foto ur Bernadottebibliotekets samling.

Kronprinsessan Margareta Daisy utställning Kungliga slottet

Utställningen om den folkkära kronprinsessan visas i den del av Kungliga slottet som en gång i tiden var hennes bostad. Foto: Sanna Argus Tirén/Kungligaslotten.se

Gripsholms slott Kungliga slotten

Helgutflykt till Gripsholm. Gripsholms slott är öppen för egen rundvandring helger t.o.m. november, och temavisningar två helger i december. Foto: Dick Norberg

Hovstallet H.M. Konungens hovstall Kungliga slotten

Helger på Hovstallet. Hovstallets personal inbjuder till guidade visningar av den unika arbetsplatsen. Foto: Charlotte Gawell

Program hösten 2021

Justeringar av öppettider kan komma att ske beroende på den rådande situationens utveckling.

Biljetter förköps på respektive besöksmåls webbsida via länkarna.

Markeringar och skyltar påminner besökare om att hålla avstånd. Handsprit finns vid entréerna och personal som informerar för att göra besöket tryggt. För att skydda sig själv och andra ombeds alla besökare att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Kommande händelser

Daisy. Kronprinsessan Margareta 6 jun – 9 jan 2022

Hundra år har passerat sedan vår nuvarande kungs farmor hastigt gick bort. Vem var hon, denna för sin tid så moderna men för många okända...

Biljetter

Guidade visningar av utställningen Daisy. Kronprinsessan Margareta hålls måndag till fredag kl. 10.30, 12.30 och 14.30.

Biljetter
Modesafari 9 aug – 28 nov

Följ med på modesafari med lejonet Leo på Gripsholms slott. På Gripsholm hänger Sveriges kändisar i sina stiligaste utstyrslar.

Biljetter